easy-tax-insurances-and-helpdesk

Origine van de Spaanse tapas

27-01-2016

Origine van de Spaanse tapasHet kenmerkende van Tapas is gezelligheid. De Spanjaard eet zijn tapas met vrienden en kenissen staande zodat men met iedereen makkelijk kan praten. Natuurlijk met een glas cava of wijn in de hand of op de bar. Op de bar is echter weinig plaats waardoor men genoodzaakt is de tapa op het glas te leggen. Hierdoor wordt de tapa als het ware een deksel op het glas. Het woord tapa komt van het werkwoord “tapar” wat bedekken betekent. Van oudsher zou dit onstaan zijn om te voorkomen dat vliegen of wespen in het glas rond gaan zwemmen. In het zuiden van Spanje werd worst of ham op het glas gelegd wat als bijkomend voordeel had dat men de goedkope wijn niet kon ruiken.

De tapa is een klein snackje dat de Spanjaard tussen de hoofdmaaltijden eet en zou zijn oorsprong hebben uit de tijd van de moren. Bij de Arabische Bedoeinen is het een teken van gastvrijheid om een heleboel kleine hapjes te serveren.

Rond 1500 zou Karel V verordoneert hebben dat in herbergen bij drank ook gegeten moest worden, om te voorkomen dat zijn ruiters, onderweg naar Nederland, niet dronken te paard zaten. Ook wordt beweert dat koning Alfonso X , door zijn ziekte, slechts kleine hapjes at. Wat de werkelijke oorsprong van het woord Tapa is, zullen we waarschijnlijk nooit kunnen achterhalen maar het is inmiddels wel een culinair gebruik geworden over de hele wereld.

Tot zover enige wetenswaardighedenden  EASY TAX helpdesk

GOED VERZEKERD ONDER DE ZON!
 WWW.EASYTAXINSURANCES.COM!